AD (728x60)

5 jel, hogy a férfi manipulál

Feljebb

Ha valaki hozzád képest feljebb helyzkedik el, akár úgy, hogy feljebb ül, akár úgy, hogy te ülsz, ő pedig áll, gyanakodhatsz, hogy szavainak úgy akar nyomatékot adni, hogy hatalmi pozícióba helyez

Tenyér felfelé

Ha valaki felfelé fordított tenyérrel kér tőled valamit, észrevétlenül is érzelmi nyomatékot ad a mondandójának. Nem tűnik úgy tehát, hogy kötelességed végrehajtani, amit vár tőled, de az lehet a benyomásod, hogy nagy szüksége van a segítségedre. Ez az érzelmi zsarolás legrafináltabb jele, amelyet ha bármelyik, hozzád közel álló embernél felismersz, nem árt ügyelned.

Ököl

Az ökölbe szorított kéz a fenyegetés jele. Könnyű és hatásos eszköznek tűnhet arra, hogy  jogtalanul félemlítsen meg valaki, miközben nincs igaza.

Érintés

Előfordul, hogy valaki úgy akarja megnyerni a bizalmad, hogy túlságosan közel áll meg hozzád. Még nagyobb hangsúlyt ad mondandójának, ha meg is érint. Amíg valaki oldalról ér hozzád, azt még értékelheted a barátságosság jelének is, ám ha felülről érinti a vállad, az egyértelműbben utal hatalomgyakorlásra.

Mártírság

A bűntudatkeltés szolgálatában álló érzelmi zsarolások közül az egyik leggyakoribb a mártír. Ő úgy próbál rávenni arra, hogy akaratod ellenére tegyél vagy ne tegyél valamit, hogy saját rossz helyzetével áll elő és ellenállhatatlan panaszáradatot zúdít rád.

Share Your Thoughts!

Floating Ad

Copyright © 2013 GagBox™ is a registered trademark.

Designed by GagBox Inc. Share on Blogger Template Free Download.