AD (728x60)

Kiderült, mire vágynak igazán az férfiak! Gondoltad volna?

A nők a Nagy Ő-ről álmodnak, a férfiak meg csak egy gyors numeráról? Hát nem! Egy aktuális kutatás szerint ez a sztereotípia teljesen téves…
Az egyik legnagyobb német társkereső, az Elitepartner nemrég átfogó kutatásba kezdett, hogy megtudja: pontosan mit is keresnek a férfiak és mit a nők egy kapcsolatban. És a mintegy 10 000 – kapcsolatban élő és egyedülálló - válaszadó által kitöltött kérdőívek érdekes tényre derítettek fényt: a szerelem a férfiak életében is fontos szerepet játszik. Sőt, fontosabbat, mint a nőkében…
A férfi válaszadók 71%-a állította, hogy egy boldog kapcsolat a legfontosabb az életben, míg a hölgyeknek csak 68%-a válaszolt hasonlóan. Összehasonlításképpen: a szakmai sikert csak minden harmadik férfi tartotta nagyon fontosnak… Bár már ez is meglepő, az talán még inkább, hogy a férfiak nagyobb arányban állították azt is, hogy komoly áldozatokra is hajlandóak azért, hogy jól működjön a kapcsolatuk (42% vs. 39%).
És a párkeresésben is hasonló az arány: a szingli férfiak keményebben keresik a partnerüket, mint a hasonló helyzetben lévő nők.
Mindez persze a kutatás eredményeit összegző pszichológus, dr. Lisa Fischbach szerint ez tulajdonképpen nem is meglepő: „A férfiak többet profitálnak egy jól működő kapcsolatból, mint a nők – pszichológiai, de szociális tekintetben is. A nők érzelmileg kevésbé függnek egy szerelmi kapcsolattól, mert náluk erősebb az érzelmi kötődés a baráti körhöz és a családhoz, vagyis egy szélesebb szociális hálóba vannak bekötve. Miközben a férfiak partner hiányában gyakran magányosnak érzik magukat.”

Share Your Thoughts!

Floating Ad

Copyright © 2013 GagBox™ is a registered trademark.

Designed by GagBox Inc. Share on Blogger Template Free Download.